Nature & Body

Emotional bodywork

English version

Bewustzijns­verruiming & Lichaam

               Met Emontioneel Lichaamswerk maken we een transformerende reis naar binnen. In deze ervarings- en lichaamsgerichte sessie ontdek je je lichaam als natuurlijke bron. Je leert ruimte maken om aanwezig te zijn in je lichaam en erin te ontspannen, het te leren kennen en die informatie te leren volgen. Door middel van specifieke lichaamsoefeningen zoals meditaties, ademwerk, ontladingsoefeningen en massages maak je opnieuw voeling met opgeslagen spanningen of trauma's. De opvattingen achter deze holistische werkwijze heeft als uitgangspunt dat psychische spanningen lichamelijk beleefd worden: lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Emoties die je jarenlang blokkeerden leer je te accepteren en de positieve functie ervan te waarderen. Vanuit deze acceptatie kan de bevroren emotionele energie smelten.

               Samen onderzoeken we met welke werkvormen je graag wilt werken, als cliënt ben je hierin altijd leidend. We werken in een massageruimte en dragen loszittende kleding om ons goed te kunnen bewegen. We beginnen elke sessie met een korte check-in waarin we afspraken maken over onze intenties en grenzen.

               De massage sessies die ik geef zijn een vorm van diep lichaamswerk. Op een veilige manier gaan we laag voor laag de weg terug naar binnen, waar zowel vreugde als pijn worden aangeraakt. Naar plekken waar de gestolde beweging kan worden afgemaakt. Door de combinatie van ademwerk en spontane ontladingsbewegingen smelten vast gezette patronen in je lichaam. We maken een innerlijke en emotionele reis waarbij je een nieuw bewustzijn gaat voelen in je lichaam.