Nature & Mind

Emotional Freedom Techniques

English version

Bewustzijns­verruiming & Geest

               Om stappen te kunnen maken in je ontwikkelproces is het belangrijk om geestelijke ruimte te voelen. Ruimte ervaren in je hoofd is essentieel om je in vrijheid te kunnen ontwikkelen. Het principe is simpel. We zitten tegenover elkaar in de natuur en ik ga trommelen op je vingers. Daardoor komt er rust en ontstaat er een gevoel van veiligheid. Dit geeft ruimte voor denkopdrachten die ik je vervolgens geef. Je leert om de belemmering of blokkade die je voor je voelt staan, naast je te plaatsen. Het issue mag er wel zijn, maar mag je niet het zicht ontnemen op jouw ontwikkelpad. Met de denkopdrachten zet je het issue dus naast je. Zo kun je ermee werken zonder dat het je belemmert.

               Deze sessie is fijn omdat het je gelijk in beweging brengt. Het is laagdrempelig, levert onmiddellijk resultaat op en werkt vanuit een positieve insteek. We kijken naar de mogelijkheden. Je maakt op een ontspannen wijze meer verbinding met jezelf en je levensweb. Je brengt je zelfbeeld in balans met de ontwikkelfase waar je op dat moment in verkeert. En je voelt je vrijer om je creativiteit te laten stromen, zodat je met jouw vraagstukken aan de slag kunt.

               We leven in een tijd van grote vraagstukken over hoe we met elkaar en met de aarde om moeten gaan. Dit levert stress op, omdat de toekomst onzeker is en de vraagstukken complex zijn. Mijn manier van werken helpt bij deze stress en bij de gevolgen daarvan zoals: slapeloosheid, PTSS, burn-outklachten, depressies ecologische angsten of klimaatangst.