Bastiaan Everink

English version

Coach, Mentor & Therapist

               Mijn naam is Bastiaan Everink, geboren in de zomer van 1969 in Enschede. Ik ben de trotse vader van een zoon en een dochter in een regenbooggezin. Ik woon in Amsterdam en op onze ecologische boerderij in Zuid Frankrijk met mijn man met wie ik al heel lang gelukkig ben. Met een achtergrond als oud-Marinier en operazanger heb ik mezelf de afgelopen jaren ontwikkeld in het vakgebied van de toegepaste ecopsychologie.

               Het is mijn missie om mannen dieper in verbinding te brengen met natuur. Het is een fantastische ervaring om te voelen wat thuiskomen in de natuur met je doet. Ikzelf ging de diepte in toen ik de natuur ging ervaren als mijn wezenlijke thuis. Dit fijne en intense gevoel van ergens bij horen komt voort uit het terugvinden van de natuurlijke verbondenheid met de wonderen van de aarde. Deze verbondenheid als gids leren gebruiken maak ik ook graag wakker bij anderen. Daarom benader ik een ontwikkel thema niet alleen vanuit persoonlijk geluk of succes, maar kader deze zoveel mogelijk in vanuit zingeving en verbinding met het ecosysteem ons levensweb.

               Op belangrijke kruispunten in mijn leven koos ik ervoor om een mentor te zoeken. Zijn doorleefde ervaringen gaven mij waardevolle inzichten. Het is fijn om zelf in een fase aangekomen te zijn om ook ervaringen en inzichten door te geven en bewustwording aan te wakkeren bij anderen. Het reduceren van een cliënt tot een object dat geholpen moet worden, past niet in mijn holistische visie. Begeleiding is geen kunstje maar een authentiek proces dat zich afspeelt tussen de cliënt, de natuur en mijzelf. In het begeleiden en werken met mannen heb ik meer dan dertig jaar ervaring. Het begon als instructeur bij het Korps Mariniers en als vocal coach/docent op het conservatorium. De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan richten op het begeleiden van mannen als therapeut. Inmiddels begeleid ik al vijf jaar zingevingsweken voor mannen in ons ecologisch leefproject in Zuid Frankrijk.

               In 2021 ben ik afgestudeerd in de toegepaste eco-psychologie. Ik ben dankbaar voor de transformerende en spirituele reis die ik tijdens mijn opleiding heb mogen maken. Ik geniet ervan om aangekomen te zijn in een nieuwe fase van mijn leven. Een heerlijke fase van vieren, oogsten en delen. Met verwondering kijk ik naar de samenhang en ruimte die ontstaan is om mijn werk als coach, mentor & therapeut verder in de wereld te zetten. Als gediplomeerd eco-psycholoog ben ik verbonden aan de International Eco-psychology Society.